måndag 7 februari 2011

7 feb - Sötsaker


Idag håller jag mig hemma och pysslar om krassliga Ebbisen. Och här hemma händer ju inget jättespännande så jag tänkte bjussa på ett busenkelt recept på riktigt frasiga, knäckiga havreflan.
Goda att äta som dom är eller lyxa till det med att ta lite vispad grädde och jordgubbsylt mellan två flarn, och vips så har du fått en bakelse värd namnet :-)

Mamma Lenas Havreflarn
Ca 18 st

150 gr smält smör
2 dl havregryn
2 dl mjöl
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
4 msk sirap
4 msk mjölk eller grädde

Blanda i alla torra ingredienser i en bunke tillsätt det smälta smöret, sirap, och mjölk/grädde.
Låt svälla en stund. Klicka ut 6 tsk med smet på varje plåt (bakplåtspapper på) och grädda i ca 8 min på 175 grader.

Inga kommentarer: